Online marketing

Voor de beste online marketing moet de basis van uw website goed zijn. Dat is ons uitgangspunt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat u gevonden wordt, via zoekmachines en social media bijvoorbeeld. We starten met het bouwen van een professionele site of webwinkel, die uw producten of diensten zo goed mogelijk weergeeft en perfect aansluit op uw doelgroep. Daarnaast werken we vaak samen met ervaren online marketingspecialisten. Samen maken we voor u een passende online marketingstrategie, waarmee u het succes van uw site kunt vergroten.


Driehoekssamenwerking

Uit onze ervaringen blijkt dat een driehoekssamenwerking tot de beste resultaten leidt bij een online marketingtraject. In dat samenwerkingsverband vervult WHITE de rol van technisch specialist.

  1. De opdrachtgever – u kent uw doelgroep en uw product of dienst het beste
  2. Een online marketingspecialist – is ervoor verantwoordelijk dat uw doelgroep op uw website terecht komt en dat de conversie (% bezoekers die klant wordt) zo hoog mogelijk is
  3. WHITE, uw technisch specialist – is verantwoordelijk voor de optimale implementatie van de online marketingtoepassingen die u nodig heeft

Meetbaarheid

Een groot voordeel van online marketing is dat u vrijwel alles kunt meten door middel van een web analytics pakket, zoals Google Analytics. Geen nattevingerwerk of vage rekenmodellen, maar keiharde kliks, overzichtelijke statistieken en transparante cijfers. Door uw bezoekersgegevens te analyseren, krijgt u inzicht in de prestaties van uw website en kunt u gelijk actie ondernemen als het nodig is.

Conversie optimalisatie

De oplevering van een webshop of website zien we als de start van een continu optimalisatieproces van meten en verbeteren. Op basis van de meetresultaten passen we uw website meteen aan. Uiteraard altijd in samenspraak met u en in lijn met uw doelstellingen. We richten ons op uw belangrijkste doelgroepen en proberen zo veel mogelijk mensen naar de site te leiden. Daarnaast is het de kunst om het percentage mensen dat daadwerkelijk iets koopt te verhogen. Zo zorgen we voor conversie optimalisatie.


A/B- en multivariatie-testing

WHITE heeft een aantal handige tools waarmee u elk aspect van uw website kunt testen. Als uw site voldoende bezoekers trekt, kunnen we representatieve steekproeven doen op basis van A/B- of multivariatietests. Hierbij krijgt een bepaald percentage bezoekers een andere weergave te zien. Bijvoorbeeld met een bestelknop in een andere kleur of een afwijkende tekst. Op basis van onder andere het klikgedrag van de bezoekers kunnen we zien welke variant het beste werkt.

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Een goede URL-opbouw en de juiste invulling van de data op uw site is cruciaal voor uw vindbaarheid in zoekmachines. Om ervoor te zorgen dat het bezoekersaantal blijft stijgen, kunnen we uw website continu blijven verbeteren. Wij nemen de technische optimalisatie voor onze rekening en werken voor al het andere samen met u en eventueel een externe online marketingpartij. Als u wilt, doen we trefwoordenonderzoek en content optimalisatie. Daarnaast creëren we hoge linkpopulariteit, zorgen we voor continue monitoring en sturen we proactief bij.

Zoekmachine adverteren (SEA)

Naast zoekmachine optimalisatie, kiezen klanten vaak voor SEA. Door te adverteren via zoekmachines, bijvoorbeeld met Google AdWords, is uw site direct vindbaar in de zoekmachines. Het grote voordeel hiervan is dat u snel resultaat ziet. Als u maar genoeg betaalt, kunt u direct bovenaan staan bij bepaalde zoekopdrachten. Dat u ervoor moet betalen is ook meteen het grootste nadeel. Iedere klik kost geld, daarom is het belangrijk om goed te monitoren hoeveel kliks u nodig heeft vanuit een Google AdWords-campagne om winst te maken. Bereken wat uw campagne per klik kost en welke marge er voor u overblijft. Op basis hiervan kunt u beslissen of u de campagne door laat lopen, aanpast of stopzet. U kunt het ook inzetten als strategische tool om naamsbekendheid op te bouwen, ook al levert de campagne geen winst op.


Uw producten promoten via andere sites

WHITE maakt gepersonaliseerde productfeeds waarmee u producten kunt promoten op andere websites en in webshops:

  • Google shopping: toont uw assortiment in Google
  • Affiliate marketing: uw assortiment wordt via een affiliate-netwerk als Shopzilla of TradeTracker aangeboden aan diverse andere websites. U bepaalt zelf wat u aan marge afdraagt en welke websites uw producten mogen tonen.
  • Vergelijkingssites: uw producten worden opgenomen in de diverse vergelijkingssites, zoals beslist.nl, kieskeurig.nl en vergelijk.nl. Doordat deze sites goed presteren in zoekmachines, wordt u ook beter vindbaar.

E-mailmarketing en social media

Ook e-mailmarketing en social media zijn krachtige online marketinginstrumenten en perfecte communicatiekanalen om een relatie met klanten op te bouwen.

Lees meer over e-mailmarketing en social media mogelijkheden

Ondersteunende diensten

WHITE zorgt ervoor dat uw webapplicatie stabiel presteren op een veilige serveromgeving. Daarnaast bieden we allerlei ondersteunende diensten op het gebied van onderhoud, hosting diensten en domeinbeheer. Zo kunnen we diverse monitoring scripts programmeren om de prestaties van uw webapplicatie en server omgeving te monitoren. We kunnen dan direct schakelen wanneer nodig.

Meer informatie

Er bestaat geen standaardoplossing voor online marketing.
Neem voor advies op maat contact op met WHITE.