Webwinkel koppelingen

Of u zich nu volledig richt op online verkoop of ook fysieke winkels heeft; een geautomatiseerde koppeling met uw ERP- of kassasysteem voor uw webwinkel neemt u een hoop werk uit handen. Deze realiseren we altijd op basis van uw wensen, de mogelijkheden van uw kassasysteem en de beschikbare data. We beschouwen uw webwinkel als een nieuwe vestiging en zorgen ervoor dat deze ook zo functioneert. Daarnaast maken we koppelingen met verschillende partners, zoals payment providers, pakketdiensten en vergelijkingssites.

Koppeling met uw kassasysteem

U kunt natuurlijk handmatig uw voorraad beheren in de NetCenter e-commerce backoffice. Veel efficiënter is het echter om een koppeling te leggen met uw kassasysteem. In dat geval maken we een analyse van de functionaliteiten en de beschikbare data. Voor elk kassasysteem gelden namelijk andere mogelijkheden. Gelukkig hebben we hier veel ervaring mee en kunnen we u adviseren over de beste opties voor uw bedrijf. In principe kunnen wij elke mogelijke koppeling maken: van eenvoudige xml- of csv-oplossingen tot complexe realtime-connecties met webservices als Soap of Rest. WHITE synchroniseert altijd zo veel mogelijk artikel- en voorraaddata, zodat u alleen nog maar marketingteksten en fotomateriaal hoeft toe te voegen.

Automatisch voorraadbeheer

WHITE ziet uw webwinkel als een nieuwe vestiging, met alle processen die daarbij horen. In veel gevallen is uw voorraadbeheer al gekoppeld aan uw kassasysteem. Wij sluiten de webshop daarop aan, dat kan op verschillende niveaus.

Koppeling 1 basis

Artikelen en voorraad synchroniseren

Bij deze minimale vorm van koppeling worden artikelgegevens, nieuwe producten en voorraad in de productcatalogus van het kassasystem periodiek gesynchroniseerd. Welke informatie we hiervoor gebruiken is afhankelijk van uw wensen en de beschikbare data. In sommige situaties krijgen we vrijwel alle productgegevens uit het kassasysteem. Bij anderen koppelen we alleen de basisgegevens, zoals artikelcode, -naam en -voorraad.

Koppeling 2 optie

Extra voorraadcontrole

Deze uitgebreide koppeling ondersteunt de webwinkel-kassa met een actief controleproces op artikelniveau. Door realtime voorraadcontrole gedurende het bestelproces voorkomt u dat artikelen die zojuist verkocht zijn in een winkel, ook nog in de webshop afgerekend worden. Niet elke webwinkel heeft deze vorm van voorraadbeheer nodig. De optie heeft vooral grote meerwaarde als u veel omzet draait en de voorraad sterk wisselt.

Koppeling 3 optie

Bericht naar de kassa bij weborders

Er zijn ook kassasystemen die weborders kunnen verwerken. Zodra een bestelling online is afgerekend, wordt de voorraad automatisch geactualiseerd. Uw winkelpersoneel ontvangt een bericht, zodat het artikel apart kan worden gelegd. Door deze koppeling tussen uw webwinkel en fysieke winkel(s) voorkomt u dat producten dubbel verkocht worden. Deze optie heeft vooral grote meerwaarde als u fysieke winkels heeft, veel omzet draait en de voorraad sterk wisselt.

Betrouwbare partners

Onze webshops ondersteunen verschillende paymentproviders, zoals iDeal professional, Ogone, Multisafepay en Icepay. U bepaalt zelf op welke manier uw klanten kunnen betalen: via iDeal, creditcard, bankoverschrijving of onder rembours. Voor de verzending bieden we een aantal standaard koppelmogelijkheden met de pakketdiensten van PostNL, UPS en DPD. Daarnaast werken we met bekende affiliate marketing netwerken als Daisycon, Tradetracker, Webgains, Beslist.nl en Google Shopping.

WHITE koppelt met:

  • Google, Bing en andere zoekmachines
  • Affiliate netwerken zoals, Adbutler, Tradedoubler en Shopzilla
  • Vergelijkingssites zoals, Vergelijk.nl, Kieskeurig.nl en Beslist.nl
  • Social media platforms zoals, Facebook, Twitter en LinkedIn
  • Retargeting partijen zoals Criteo
  • Review sites zoals Trustpilot
  • Insite search platforms zoals Qweery

WHITE kan ook uw webwinkel volledig automatiseren door middel van een aantal slimme koppelingen. We vertellen u er graag meer over!