Coppens Tuinmeubelen

Een betere positie op de online markt. En een betere manier om een gevarieerd productassortiment online aan te bieden. Dat waren de wensen van Coppens Warenhuis toen ze bij ons aanklopten. Wij kwamen met een oplossing om hun productassortiment te groeperen en te verdelen over meerdere productspecifieke webwinkels.

Website: www.tuinmeubelencoppens.nl

Allemaal onder één dak

Om dit grote webwinkelproject in goede banen te leiden, werd er een passende informatiearchitectuur bedacht. We baseerden ons op een navigatiemodel waarbij de bezoeker via tabs doorheen de verschillende webwinkels van Coppens Warenhuis kan navigeren. Meerdere webwinkels, allemaal met elkaar in verbinding via één Point Of Sale, een centrale kassa.

Koppeling met kassasysteem

Wij hebben veel ervaring met het realiseren van koppelingen tussen webwinkels en kassa software systemen. Voor Coppens Warenhuis brachten we een koppeling met SRS tot stand. Productgegevens en voorraad worden op deze manier gesynchroniseerd. Er gebeurt eveneens een realtime voorraad controle vlak voor het afronden van het online bestelproces. Afgeronde bestellingen worden op hun beurt teruggekoppeld naar SRS.

Eén identiteit

We wilden ten allen tijde de look & feel van Coppens Warenhuis in beeld houden om de identiteit aandacht te geven. Met zijn fysieke winkel weet Coppens Warenhuis immers al 40 jaren lang klanten te bedienen op het gebied van wonen, inrichting, decoratie, speelgoed en feestartikelen. Daarom werd ervoor gekozen om het logo van Coppens Warenhuis een prominente, vaste plaats in het wireframe van de webwinkels te geven.

Productgroepen

Wanneer de bezoeker via tabs navigeert doorheen de productgroepen, klikt hij doorheen de verschillende webwinkels van Coppens Warenhuis. Elke productgroep is een aparte webwinkel met z’n eigen menustructuur, inhoud en domeinnaam.

Domeinnaam en SEO

De domeinnamen van de webwinkels werden opgebouwd op basis van SEO onderzoek. We kozen voor een combinatie van de productgroep met het woord ‘coppens’.

Livegang

Coppens Tuinmeubelen is de tweede webwinkel van Coppens Warenhuis die online is.
De eerste webwinkel die het licht zag was Coppens Carnavalskleding.

Wat zegt Coppens Warenhuis V.O.F. over internetbureau WHITE?

Wanneer het nodig is kan WHITE snel schakelen en worden 'bugs' snel opgelost. Wij kijken uit naar de realisatie van onze volgende webshop.
www.coppenswarenhuis.nl